Sliptjänst AB satsar framåt och firar 100år

 

Det familjeägda företaget Sliptjänst AB, beläget i Norrköping, fortsätter sin starka satsning för framtiden och firar samtidigt sitt imponerande 100-årsjubileum. Som en del av detta firande är de stolta över att kunna meddela deras senaste investering i en avancerad Loroch 850 Evolution, komplett med robotladdare. Detta toppmoderna tillskott stärker deras position som en ledande aktör inom slipning och vidareutvecklar vår kapacitet att erbjuda deras kunder förstklassig service och kvalitet.

Denna investering är ett viktigt steg framåt i vår strävan att ligga i framkant inom slipningsteknik, med särskilt fokus på Kapklingor i HSS, Trow-away-klingor, tandade cirkelknivar, friktionskapklingor och segmentsågklingor. Deras ambition är att fortsätta erbjuda deras kunder de mest högkvalitativa och tekniskt avancerade lösningarna på marknaden, och denna nya utrustning kommer att spela en avgörande roll i att uppfylla detta mål.

-Vårt engagemang för innovation är inget nytt. Under de senaste åren har vi kontinuerligt investerat i högteknologisk utrustning för att förbättra vårt erbjudande. Vi har bland annat utökat vår kapacitet inom lång- och planslipning, där vi nu kan bearbeta verktyg upp till 6,6 meter med hjälp av våra kraftfulla Göcklar-maskiner. Dessutom har vi förbättrat vår förmåga att slipa hårdmetallklingor upp till 1,3 meter i diameter genom vår investering i Vollmer CHX1300. Dessa satsningar möjliggör för oss att möta den ständigt ökande efterfrågan på kortare ledtider och högre teknisk precision säger Ronny Henrysson VD.

 

Marknadens krav på snabba leveranser, teknisk expertis och hög kvalitet ökar stadigt, och detta är en utmaning Sliptjänst AB välkomnar. Genom att kontinuerligt investera i både teknik och kunskap kan de säkerställa att de förblir en pålitlig och innovativ leverantör som levererar produkter av högsta möjliga kvalitet. Deras kunder, som finns spridda över hela Sverige och representerar en rad olika industrier, såsom återvinning, plåt, papper, trä, snickeri och metall, gynnas direkt av dessa framsteg.

Utöver deras slipservice erbjuder de även ett brett utbud av nya verktyg. Bland våra mest populära produkter finns bland annat högkvalitativa klingor från Stark i Italien och bimetall-bandsågsblad från Arntz GmbH i Tyskland. Dessa produkter, tillsammans med deras expertis inom slipning, säkerställer att deras kunder alltid får tillgång till de bästa verktygen på marknaden.

-Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda denna service till våra kunder säger David Henrysson delägare

-Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår verksamhet och möta våra kunders behov med både nya verktyg och förbättrade slipningstjänster. Har ni behov av slipning eller nya verktyg är ni alltid välkomna att höra av er till oss avslutar Ronny Henrysson

Med denna nya investering och ett århundrades erfarenhet i bagaget ser Sliptjänst AB fram emot att fortsätta vara en ledande aktör på marknaden, och de är mer redo än någonsin att möta framtidens utmaningar.

Nu expanderar vi ytterligare med ännu ett nytillskott i maskinparken!

Med en Schmidt Tempo ECE XL & detta markinköp medför att vi nu har 3 hel automater för slipning av HSS-kapklingor, Segmentsågklingor & Friktionskapklingor med oljekylning.
Denna maskin slipar från ø300 upp till Ø1200 i diameter.
Ett bra tillskott för att kunna skapa en bättre arbetsmiljö, då den ersätter de två äldre torrsliparna vi använt istället fram tills nu.
8 februari, 2022

Det familjeägda verktygssliperiet Sliptjänst AB i Norrköping fortsätter att satsa framåt.

Familjen Henrysson har drivit Sliptjänst AB sedan 1976, tidigare känt som Eskilstuna-Sliperiet i Norrköping och grundat redan 1924. Idag drivs Sliptjänst av andra och tredje generationens slipmästare Ronny, Kenneth, David Henrysson.

Familjeföretaget satsar för framtiden

Äger nu två av de längsta plan/långslipningsmaskinerna i Sverige

Under januari 2022 investerade Sliptjänst i en Vollmer CHX 1300 för slipning av hårdmetall- och engångssågklingor i hårdmetall/Cermet.

-Nu har vi en av de modernaste maskinerna i Sverige för denna typ av slipning och kapaciteten har ökat med nära 100 procent, säger företagets vd Ronny Henrysson.

Kunderna, vars verktyg företaget slipar, finns idag rikstäckande över hela Sverige inom verkstadsindustrin, stålindustrin, träbearbetning och sågverksindustrin, återvinningsindustrin samt pappers- och plastindustrin.

-Att vara leverantör åt svenska industrin idag kräver hög kvalitet, bra leveranstider samt kompetens och kunskap om verktygen. I och med vår nya investering blir vi både starkare och bättre inom detta verktygssegment, fortsätter Ronny.

-Totalt har vi nu fyra helautomatiska slipmaskiner för denna typ av slipning. På sikt tror vi på en ökning mot såväl trä- som stål- och aluminiumindustrin.  

Sedan våren 2020 finns Sliptjänst på Röda stugans gata i Norrköping i ny renoverade lokaler helt anpassade efter verksamheten.

-Vi är nu starkt rustade för 2022 och framtiden, säger Ronny Henrysson.

Från och med den 16 april har vi börjat svetsa och leverera träbandsågsblad till kunder igen!

Vi lagerför tandspetshärdade och helhärdade bandsågsblad av Tyskt specialstål BY SP-200. Dimensionerna är mellan 6-25 mm.

VI saluför även stockbandsågsblad MB250 i dimensionerna 32-40mm.

Svetsningen av bandsågsbladen görs i våra Ideal svetsar. Beställningar innan kl.12 skickas samma dag med ett fraktbolag. Med reservation för mellanförsäljning.

Den 26 Mars 2021 kom vårt senaste tillskott till maskinparken!

En Markusson kedjeslip, så idag slipar vi alla sågkedjor med luftkylning och i ett moment.